lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

Premijera filma Podunavske Švabe 15. marta u Apatinu

12.03.2012.

"Podunavske Švabe - turneja" predstavlja prikazivanje dokumentarno - igranog filma Podunavske Švabe u vojvođanskim gradovima i selima, sa ciljem upoznavanja publike o istoriji Podunavskih Švaba koji su bili među prvim doseljenicima na teritoriji današnje Vojvodine, da bi kasnije, posle Drugog svetskog rata, bili proterani od strane komunističkog režima. Kao rezultat proglašena je kolektivna krivica na nemački narod i mnogi od njih, koji uopšte nisu podržavali Hitlerov režim, bili su tretirani kao neprijatelji i stranci u sopstvenim domovima. O tragičnoj sudbini nemačkog naroda u Vojvodini se jako malo zna, i bez obzira što postoji potreba i pokušaji da se o ovoj temi priča, većina populacije nije upoznata sa ovim događajima.


Cilj projekta je pružanje mogućnosti da se predstave oni koji nisu imali prilike da govore za sebe, bilo zbog represije ili straha od lične sudbine. Glavna tema projekta biće pokušaj povlačenja paralele između situacije u savremenoj Srbiji i posleratnoj Nemačkoj, upravo kroz termin kolektivna krivica.

Turneja počinje projekcijom u Apatinu, u Kulturnom centru, 15. marta 2012.  godine, sa početkom u 18h. Ulaz na sve projekcije je slobodan. Na panel diskusiji, govoriće Teofil Pančić, novinar, i reditelj filma, Marko Cvejić.

 

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Roloplast Sombor
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon