lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema
unija poslodavaca srbije

Minimalac od 112 RSD samo u snovima

12.03.2012.

Sindikati, poslodavci i država ovih dana pokušavaju da usaglase novu minimalnu cenu rada. Sindikati traže povećanje od 10 odsto, poslodavci nude jedva šest.

Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije i član Socio-ekonomskog saveta kaže da o povećanju koje traže sindikati, poslodavci ne mogu ni da razmišljaju.

"Sindikati traže umesto sadašnjih 102 da bude 112 dinara. U Srbiji je predviđen rast od 0,5 osto BDP i godišnja inflacija od šest odsto. Mi, i to uz povećanje neoporezivog dela plate, možemo da se krećemo u tim granicama. Znači, koji dinar više od 105 dinara, možda oko 108 dinara po satu. Čeka se i računica Ministarstva finansija. I oni treba da kažu koliko je povećanje moguće, jer je država najveći poslodavac", kaže Atanacković.

U novu rundu pregovora o minimalnoj zaradi poslodavci ovog puta ulaze sa starim zahtevom. Na povećanje ne mogu da pristanu ako država ne ispuni svoj deo prošlogodišnjeg dogovora. Kada je minimalac poslednji put menjan, predstavnici Vlade su obećali veći neoporezivi deo.

"Prošle godine smo pristali na povećanje minimalne zarade za osam odsto uz obećanje da će se neoporezivi deo plate sa nešto više od 7.000 dinara biti povećan na 10.000 dinara"
, podseća Atanacković.

To, kako dodaje, do sada nije učinjeno.

"Najavljivali su da će to predvideti budžetom, pa opet ništa. Sada ulazimo u pregovore o minimalnoj zaradi i pristajemo na povećanje samo neoporezivog dela plate", kaže on.

Izvor: B92

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Perla Shine
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon