lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema
Asocijacija potrošačkih organizacija Srbije

APOS: Bojkot pumpi 15. marta

13.03.2012.

Asocijacija potrošačkih organizacija Srbije pozvala je potrošače da 15. marta ne kupe ni litar goriva i tako iskažu protest zbog poskupljenja naftnih derivata.

APOS navodi da je cena goriva od početka godine porasla za 10 odsto, što je povećanje cena od čak pet odsto na mesečnom nivou, jer niko ne želi da se odrekne ogromnog dela dobiti, bilo kroz akcize i poreze, bilo kroz marže.

Zato neka Svetski dan potrošača bude dan kada će sve benzinske pumpe biti prazne - makar na jedan dan, poručuje APOS.

"Razumemo i svetsku krizu i rast cena sirove nafte na svetskom tržištu, ali ne možemo i nećemo da razumemo sopstvenu državu i trgovce naftnim derivatima koji nemaju nimalo sluha za običnog potrošača", navode u toj organizaciji.

Pozivajući građane na bojkot kupovine goriva, APOS je ukazao da se tako pokazuje odgovornost, solidarnost i što je najvažnije - spremnost da se reaguje, jer je to jedini način na koji gradjani mogu da deluju.

"Ovaj poziv znači istovremeno i ispit zrelosti za sve nas, kako bismo razumeli suštinu sopstvene snage kroz organizovano delovanje. Jasna poruka koju ćemo poslati imaće trajne posledice po sve koji kreiraju tržišnu ekonomiju ove zemlje", naveo je APOS.

Izvor: B92, Tanjug

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Elektro Selenca
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon