lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

Srbija stari

08.04.2012.

Stanovništvo Srbije svrstava se u grupu izrazito starih populacija, sa prosečnom starošću od 41,4 godine, a demografski stručnjaci upozoravaju da će u narednih pet godina, u svetu, osoba starijih od 65 godina biti više nego dece mladje od pet godina. Kada je u pitanju Srbija, udeo starih u ukupnoj populaciji je 17 odsto, što je svrstava medju najstarije populacije u Evropi, a obzirom na to da sve više ima starih ljudi ona spada u grupu pet evropskih zemalja koje karakteriše staro stanovništvo. Sličan problem imaju i Bugarska, Nemačka, Švedska i Italija.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), "udeo" mladih je nizak i opadajući, dok je udeo starijih visok i stalno raste pa tako mladji od 15 godina čine samo 15 odsto opšte populacije, što je evidentno manje od udela stanovništva starijeg od 65 godina (17 odsto).
U poslednjih 60 godina, udeo mladih se prepolovio, a starih se povećao za dva do pet puta, a posebno je upadljivo to što se smanjio broj mladih u udelu radnog stanovništva, a povećao broj starijih radnika.

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Elektro Selenca
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon