lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

Recept nedelje- 'Uštipci od mesa' i 'Lava kolač'

23.02.2013.

Za ukusne uštipke od mesa potrebno je:

200 ml kuvanog soka od paradajza
oko 200 ml vode
2 čena belog luka
1 kašika brašna
po potrebi so
1 kašičica šećera
1 kašičica peršuna
ulje
uštipci (otprilike 5 komada po osobi)

Priprema:

U dublji tiganj zagrejati 2-3 kašike ulja. Dodati kašiku brašna i pržiti najviše 2 minuta, ne sme da zagori. Zatim tiganj skloniti sa vatre i dodati paradajz uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudvice.

Vratiti na vatru i polako dodavati vodu, opet uz stalno mešanje. Kada postignete željenu gustinu u sos dodati peršun, šećer kako bi sos bio manje kiseo, a zatim po potrebi posoliti.

Odmah dodati željenu količinu uštipaka, preko sitno naseckati beli luk i promešati. Uštipke u sosu poklopiti i ostaviti jos 7-8 minuta na najslabijoj vatri da se lepo ukrčka.

Služiti uz kuvani pirinač ili preko krompir pirea.

Lava kolač

Sastojci:

250 gmargarina
2cela jajeta
2žumanceta
3kašike šećera
100 gtamne čokolade
4 kašičicekakao praha
3 kašikebelog mekog brašna
prstohvatsoli
1vanilin šećer
4kružna kalupa tj. modle za pečenje kolača od oko 200 ml

Priprema:

Dobro podmazati margarinom kalupe za pečenje. U zgodnoj posudi umutiti 2 žumanceta i dva cela jajeta sa 3 kašike šećera.

U drugoj posudi otopiti 100 g tamne čokolade i jedan margarin (na primer u mikrotalasnoj rerni ili na neki drugi način). Kada se otopi, promešati i smesu dodati u umućena jaja. Sve to još malo umutiti mikserom. Zatim u smesu polako dodati brašno, kakao prah, malo soli i vanilin šećer i jos mutiti dok se sve ne sjedini.

Umućenu smesu sipati u kalupe. Sva četiri kalupa zatim poređati u veću plitku vatrostalnu posudu, prekriti celofanom i staviti u frižider na pola sata.

Posle hlađenja, u plitku posudu u kojoj su kalupi naliti malo vruće vode (voditi računa da ona ne doseže do ivica kalupa) i sve ubaciti u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni C. Peći oko 15-18 minuta.

Kada kolači budu pečeni, izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade petnaestak minuta. Zatim svaki kalup prevrnuti i blago potapšati po dnu ne bi li kolač ispao iz kalupa.

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Prolece Apatin
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon