lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

'Svinjetina u paradajzu sa pireom od mirođije' i 'Kontinental torta'

09.03.2012.

Mirođija je aromatična biljka čiji se listovi i plodovi često koriste kao začin u kulinarstvu. Sitno seckani listići se dobro slažu jogurtom, kiselom pavlakom ili kremastim sirevima. Sos od mirođije se obično poslužuje uz bareno meso i krompire.



Sastojci:

  •     800 g svinjskog buta
  •     150 g crnog luka
  •     2 čena belog luka
  •     250 ml soka od paradajza
  •     600 g krompira
  •     2 kašike ulja
  •     30 g putera
  •     mirođija
  •     so
  •     biber


Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti isečen crni i beli luk, dodati svinjetinu isečenu na kockice, preliti vodom i kuvati dok meso ne omekša. Krompir skuvati, procediti i pripremiti pire. U meso dodati sok od paradajza, posoliti, pobiberiti i kuvati dok ne proključa. U pire dodati puter i iseckanu mirođiju, promešati i sjediniti sastojke. Servirati pire od mirođije na tanjir, preko njega staviti svinjetinu u paradajzu i poslužiti toplo.

Kontinental torta




Lešnik je pun vitamina E koji je poznati antioksidans, vitamina C, ali i minerala kao što su kalijum, fosfor, magnezijum i kalcijum. Lep ukus potiče od ulja kojih ima oko 60 odsto.Pržen i iseckan lešnik je nezamenljiv u poslasticama. Opna lešnika se najlakše skida tako što se lešnici stave u rernu i zagrevaju 10-15 minuta, pa se zamotaju u kuhinjsku krpu da se potpare i onda protrljaju.


Sastojci:

Za koru:

  •     8 belanaca
  •     4 kašike šećera
  •     2 žumanca
  •     4 kašike oraha
  •     1 kašika brašna


Za fil:

  •     6 žumanaca
  •     1 jaje
  •     250 ml + 80 ml mleka
  •     1 puding od vanile
  •     4 kašike šećera
  •     325 g putera
  •     100 g čokolade
  •     100 g mlevenih lešnika



Priprema:

Umutiti sastojke za koru, razliti u dublji pravougaoni pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Koru ohladiti i preseći na četiri jednaka dela. U šerpu staviti žumanca i jaje, doliti 80 ml mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Razmutiti puding sa malo mleka, a preostalo mleko kuvati sa šećerom dok ne provri. Dodati razmućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi. Sjediniti ohlađen puding i žumanca, umutiti, a zatim dodati i penasto umućen puter. Fil sjediniti i podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati rastopljenu i prohlađenu čokoladu, u drugi mlevene lešnike a treći deo ostaviti takav kakav jeste. Prvu koru premazati čokoladnim filom, preklopiti drugom korom, premazati filom od lešnika, zatim staviti treću koru i premazati prostalim belim filom. Preklopiti tortu preostalom korom, premazati glazurom od čokolade, dekorisati čokoladnom šlag kremom i do posluženja os

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Aroma kafa
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon