|
23.03.2013.
Piletina sa mileramom

Potrebno je:
500 g belog mesa
3 glavice crnog luka
1 mileram
malo soli
malo bibera
malo peršunovog lista
Priprema:
Iseckati na kockice belo meso, dodati malo ulja, dinstati. Posle 15 minuta dodati iseckani crni luk, dinstati još malo, kada su luk i meso pečeni dodati mileram i začine po volji. Krčkati još 5 minuta i ručak je gotov. Posuti sušenim peršunovim listom ili origanom.
Kinder bueno torta.

Potrebno je:
- 6 jaja
- 150 g seckanih oraha ili lešnika
- 300 g + 6 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 8 dl mleka
- 12 kašika brašna
- 200 g eurokrema
- 300 g plazma keksa
- 100 g čokolade ili 100 gr. eurokrema
- 375 g margarina
- 1 kašika ulja
- 3-4 šlaga
Priprema:
Kora: Belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh namazati, posuti seckanim orasima i preko njih izliti koru. Peći na 200 stepeni da blago porumeni. Ohlađenu koru okrenuti orasima na gore premazati eurokremom.
Fil: Žumanca, šećer, 8 kašika brašna i puding skuvati s mlekom. Kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i podeliti na dva dela. U jedan dodati čokoladu. Filovati koru, žutim filom poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil, i onda šlag.
|