lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

Recept nedelje- 'Pileći ajmokac' i 'Pop kejk'

30.03.2013.

Potrebni sastojci:

1/2    pileta
2 kašike    svinjske masti
1 glavica    luka
1    paradajz svež ili zamrznut
2    crvene paprike sveža ili zamrznuta
2    šargarepe
1 češanj    belog luka
1    lovorov list
1 kašika    vegete
malo    origana
malo    kima
malo    bibera mlevenog
malo    mirođije
malo    mente
1 kašičica    mlevene crvene paprike
5 dcl    vode
   
Za zapršku:

20 g    maslaca
1 kašika    mekog brašna

Priprema:

Pile iseći na sitnije komade i posoliti.

Luk očistiti i sitno iseckati. Paprike očistiti od semenki i iseći na kockice. Šargarepu očistiti i iseći na kockice. Beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Paradajz oljuštiti i usitniti.

U široku šerpu staviti mast da se zagreje.

Na masti na srednjoj temperaturi propržiti komade piletine do pola, približno 15 min.pa izvaditi iz masnoće.

Na istoj masti propržiti sitno iseckan luk do zlatno žute boje oko 5 min. vratiti komade piletine, oljušten i iseckan paradajz, na rezance ili kockice iseckanu svežu papriku, usitnjenu šargarepu, vegetu, origano, kim, mleveni biber, mlevenu crvenu papriku, mirođiju, mentu i lovorov list.

Kuvati 10 min. dok tečnost ne ispari. Kada tečnost ispari polako podlevati vodom, i kuvati dok meso ne omekša, oko min.

Posebno se na margarinu pripremiti svetlu zapršku, dodati u ajmokac i još malo prokuvati.

Pop kejk

Za 30 Pop cake:
300 g    brašna
200 g    nesquik
250 ml    mleka
200 g    šećera
3    jaja
30 g    putera / maslac
1    prašak za pecivo
prstohvat    soli
150 g    marmelade od kajsije
300 g    bele čokolade
    konfete za dekoraciju

Priprema

Umutiti jaja i šećer, dodati brašno na kašiku. Dodati zatim istopljen puter. Mleko sipati polako da se ne naprave grudvice. sjediniti nesquik, prašak za pecivo i prstohvat soli i dodati u smesu. (Nesquik prosejati da ne bi ostale grudvice).

Smesu preliti u tepsiju prethodno obloženu puterom i brašnom.

Uzagrejanu rernu na 180°C i peći 30 do 35 min.

Kad se kolač ohladi izmrviti ga i dodati marmeladu. Dobro izmešati i napraviti loptice. Otopiti belu čokoladu i uvaljati loptice u nju (loptice stavim na štapiće, tako je lakše raditi, a izgleda kao lizalica). Zatim kao dekoracija dodati šarene konfete.

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Novogodisnje cestitke
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon