|
13.04.2013.
Za sočna rebarca potrebno vam je:
1 kg svinjskih rebaraca
2 kašičice biljnog začina
2 kašičice mešavine biber i beli luk
1 kašičica začinske paprike
1 kašičica soli
1 kašičica origana
1 kašičica sušenog peršuna
1 kašičica sušenog ruzmairna
Priprema:
Sve začine izmešati, pa dobro utrljati u meso sa svih strana. U tepsiju staviti foliju, podmazati sa malo ulja, pa poslagati začinjena rebarca. Umotati u foliju i ostaviti u frižider na nekoliko sati da rebarca dobro upiju začine.
Zagrejati rernu na 120°C, pa ubaciti rebarca umotana u foliju i peći dva i po sata. Otvoriti foliju i vratiti u rernu da se uhvati korica na najjačoj temperaturi.
Ko voli pikantniji ukus, u začine može da doda ljutu papriku, a takođe pikantan ukus mesu daje senf koji se utrlja na meso.
Brzi čoko keksi
Za ove keksiće potrebno je:
200 g čokolade
400 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
1 kašičica Praška za pecivo
prstohvat soli
200 g margarina ili maslaca
150 g šećera
1 Vanilin šećer
2 jaja
Čokoladu narežite na sitne komadiće. Brašno, prašak za pecivo i so pomešajte. Margarin, šećer i vanilin šećer izmešajte mikserom i postepeno umešajte jaja.
Na kraju umešajte pripremljeno brašno, umesite testo i na kraju umešajte komadiće čokolade.
Pripremljeno testo oblikujte u valjak i narežite. Formirajte kuglice, posložite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Kuglice malo pritisnite i pecite u rerni zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
|