lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

U pokretu - blog: Šta je to sa malim gradovima?

23.01.2014.

Sada, kada kablovski operater više ne emituje program televizije 025info, pokušaćemo tradiciju emisije „U pokretu“ nastaviti na vebu, u obliku bloga.
Za mnoge emisije koje smo radili ste nas pitali kada će one moći da se vide i na internetu pa će sad biti prilike i za to. Malo ćemo se osvrnuti i na njih, ali ne sa namerom da se vraćamo u prošlost već s toga što nas te teme brinu i sada, možda još i više. Posle svega što nam se desilo svaka misao povodom toga šta činiti u budućnosti počinjala je sa analiziranjem sredine u kojoj živimo - šta je to sa malim gradovima i zašto ljudi ne uspevaju da se u njima ostvare - i o onoj krajnjoj posledici - zašto beže iz njih?
Razgovarao sam prošle godine o tome sa mnogima, pa između ostalih i sa piscem i muzičarem Markom Šelićem. Pokušali smo da dokučimo zašto u 21. veku razlika između sela i grada nije puno mrdnula od one iz ruskog realizma uprkos tehnologijama koje omogućuju veoma brz prenos informacija i sadržaja. Do dijagnoze smo došli – Markova reč je učmalost – ali i do ideje i rešenja, osim lobotomije, ne.
Koja je to pokretačka sila koja mora promeniti svest? To je ono što nas okupira kolektivno, sve nas na 025info ovih dana.
Pogledajte aploadovanu emisiju, i razmišljajte, šaljite nam svoja mišljenja, ideje i komentare da probamo da ostanemo „u pokretu“.

Autor i voditelj emisije - Nikola Dobrijević.

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Robna kuca Panda
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon