lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

Novi Vujaklija

18.01.2012.

Novo, dopunjeno i osavremenjeno 11. izdanje Leksikona stranih reči i izraza Milana Vujaklije, sa 700 novih reči, predstavljeno je u beogradskoj galeriji Artget, u izdanju izdavačkih kuća Štampar Makarije iz Beograda i Oktoih iz Podgorice. U zajedničkom izdavačkom poduhvatu dve kuće su čitaocima predstavile novo i ispravljeno izdanje najpoznatijeg rečnika stranih reči na srpskom jeziku. Novo, 11. izdanje priredio je dr Drago Ćupić sa timom savremenih srpskih lingviista, koji su novim terminima proširili obim kapitalnog Vujaklijinog dela. Rečnik donosi veliki broj novih reči i termina, kao i dopunjenih ili izmenjenih postojećih odrednica, na oko 300 novih strana.
Poslednje izdanje rečnika obogaćeno je sa 700 novih reči, među kojima su i laptop, mikročip, džet-set, modem, meil, internet, vebsajt, bodi bilder, džoint, a u 50 je izmenjeno ili dopunjeno postojeće značenje.
Od prvog izdanja rečnika, koji je neizostavna knjiga svake biblioteke, bez koje se ne može, 1937. godine, leksikon Vujaklije preštampavan u oko pola miliona primeraka.
Rečnik Novi Vujaklija prodavaće se u knjižarama po ceni 5.500 dinara.

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Prolece Apatin
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon