lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

Nevlada

19.02.2014.

Kada se u kafani ne zna ko pije a ko plaća, sve popijeno bude naplaćeno.
Samo neko plati više, a neko ništa.

Sam naziv nevladinog sektora jasno implicira čiji nije sektor, ili se samo tako čini. Nevladine organizacije su neprofitne. Na kraju fiskalne godine ne smeju da imaju viška novca na računu.
Drugim rečima, sve moraju da potroše. Trećim rečima, moraju da skupe taman dovoljno za ostvarenje cilja zbog kojeg postoje.
Iz naziva sektora se može zaključiti i da ne vlada. Nevladine organizacije rade društveno-koristan rad. Nešto što pomaže manjem ili većem delu društva. Za ostarivanje ciljeva organizacije, potrebno je angažovati puno ljudi a malo mašina i opreme. Rad u nevladinoj organizaciji je mahom volonterski. Motiv volontera je doprinos boljem životu u društvenoj zajednici. Taj nefinansijski motiv čini nevladine organizacije visoko efikasnim organizacijama. Finansiranje nevladinih organizacija se vrši iz Budžeta (od svih gradana koji su ikad platili porez) i od privatnih lica (direktno) ili preko njihovih fondova (indirektno).Vladine organizacije deo svog posla prepuštaju nevladinim organizacijama jer one to rade efikasnije. Skupština opštine dodeli 43.444.500 dinara nevladinim organizacijama, one angažuju volontere i pomognu poboljšanju društvene zajednice. Sve je super dok nema viška novaca, ako bude mora se nekako potrošiti. Možda najbolje u kafani, tamo dok se pije nije bitno ko plaća.    
Srećan rad.

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Robna kuca Panda
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon