lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

Samo vazduh u Gornjem podunavlju besplatan

27.01.2014.

Pred Novu godinu Vlada Vojvodine donela je nekoliko izmena i novih propisa koji se tiču života u pokrajini. Ono što je nas posebno dotaklo tiče se uređenja pravila i obaveza vezanih za sport i rekreaciju. Tačnije, odluka o naknadama za korišćenje zaštićenog područja specijalnog rezervata prirode "Gornje podunavlje". Sve naknade plaćaće se Šumskom gazdinstvu "Sombor" putem računa ili lično čuvaru/prodavaču karata.

Da objasnimo šta se i koliko plaća na konkretnim primerima.
Recimo, ukoliko želite da sakupljate gljive, puževe i plodove po Gornjem podunavlju moraćete pre toga uplatiti po osobi i po danu 96 dinara. Postavljanje košnica plaćaće se godišnje po košnici 150 dinara. Ove sume nisu mnogo ali se bojimo da bi to moglo da smanji entuzijazam prirodnjaka.

Ukoliko ste želeli da kampujete u prirodi, ne možete više tako lako da se spakujete i odete, pre toga moraćete da ispunite koju uplatnicu u izdvojite 30 dinara po danu.

Vlasnici vikendica koje postoje na području Gornjeg podunavlja od sada će morati svake godine da plaćaju naknadu, a ona će se izračunavati tako što se po metru kvadratnom naplaćuje 150 dinara. Nove vikendice, stupanjem na snagu ove uredbe, zabranjeno je graditi.

Ukoliko ste svojoj deci hteli da pokažete sve lepote prirode koja nas okružuje moraćete da otvorite novčanik. Naime, odrasli posetilac dnevno će plaćati 120 dinara, za klince ćete morati izdvojiti još 36 dinara a za one od 6 do 18 godina starosti 60 dinara. Postoji još mnogo odredaba koje propisuju šta se i koliko mora platiti, koliko smo uspeli da primetimo samo se vazduh neće naplaćivati. Šta vi mislite o ovim izmenama? Da li ih podržavate? Hoće li to doneti promene na bolje u prirodnom rezervatu?I još nešto, ko će kontrolisati one koji se "švercuju"?

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Roloplast Sombor
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon