lusteri, sijalice, elektro materijal, srafovi, zardinjere, vrata, htz oprema

Stipendija na ivici - potpiši ili briši

28.02.2014.

Studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta VMA sa prosekom ocena 10 jedina je ostala bez stipendije Оpštine Apatin.

Roditelji su ogorčeni i tvrde da se u gradu stipendije dele po partijskoj pripadnosti.

- Stipendije, kako mi je saopšteno u Opštini, određuju dvojica ljudi - predsednik opštine Živorad Smiljanić i njegov zamenik Miodrag Bakić. Revanšizam nas neće sprečiti da za ćerku tražimo poštovanje istih kriterijuma kao za sve. Preko poverenika za informacije od javnog značaja tražili smo da se istakne rang lista - kaže Nataša P, majka studentkinje Medicinskog fakulteta VMA, koja nije želela da joj se objavljuje ime.

Na konkurs za opštinske stipendije od 7.000 dinara prijavilo se 149 novih studenata, od kojih je 30 dospelo na rang listu. Utvrđeno je, takođe, da će Opština nastaviti da stipendira 176 studenata koji su nastavili redovno školovanje.

Međutim, pošto je za ovu školsku godinu u budžetu planirano 19 miliona dinara za stipendiranje, odlučeno je da stipendije može da dobije još 100 studenata, a među njima 65 onih koji su prvi put konkurisali. Od 55 studenata koji nisu dobili opštinsku stipendiju, žalilo se 30. Prigovori 29 studenata su uvaženi, ali ne i onaj studentkinje medicine na VMA jer je Opštinsko veće, koje je odlučivalo o žalbama, zaključilo da ona već ima obezbeđen smeštaj, ishranu i potrepštine neophodne za akademsko školovanje.

- Ima još studenata koji su na Vojnoj akademiji, a dobili su stipendije. Nemamo ništa protiv, ali smatramo da je u slučaju naše ćerke reč o osvetoljubivosti glavnog čoveka opštine, koji o svemu odlučuje, te i o stipendijama, Živorada Smiljanića - kaže Nataša P. Ona podseća da je njena ćerka bila među dva najbolja đaka apatinske gimnazije.

Smiljanić kaže da se ne može poštovati isključivo kriterijum uspeha prilikom dodele stipendija.

- Opredelili smo se da dajemo stipendije od prve godine jer smo zaključili da mnoga deca ne bi ni krenula na fakultet da nemaju ovu stipendiju - kaže Smiljanić. Dodaje da je zato i predložio da se dodele stipendije kandidatima koji su se žalili, osim kandidatkinji s Medicinskog fakulteta VMA.

- Kriterijume moramo menjati. Predlažem da se utvrdi nova odluka na osnovu koje će se ubuduće dodeljivati stipendije - kaže Bakić.

Izvor : Blic

Komentari:


Poslovni registar, pretraga firmi, imenik

Najnovije vesti:

Blogosfera, blogovi, Srbija

Izdvojene vesti:

Prolece Apatin
Pretraga
Kursna lista
Reklame
prolece, arilje

panda, kineska robna kuca

salon frajle

ElektroSelenca Sombor, Bela Tehnika

Bata Sombor, ugalj, drva, prevoz

Fotografija dana» Sve galerije...

Društvene mreže
Najnovije vesti» Sve vesti...
Sutra promocija kandidata Nove demokratske stranke Lider 'melje' po navici, važan trijumf u borbi za prvoligašku vizu Peruničić sutra u poseti Apatinu Igraj fudbal - budi srećan Predstave u Apatinu redovno rasprodate
frizerski salon

frizerski kozmeticki salon